وسایل آشپزخانه

وسایل آشپزخانه

09 اسفند 1403

۲۰ دقیقه زمان مطالعه

وسایل آشپزخانه

وسایل آشپزخانه ابزارهایی هستند که با یاری آنها مواد خوردنی را می‌توان به گونه‌ای غذا تبدیل کرده و آماده خوردن کرد. همچنین می‌توان از ظروف آشپزخانه برای نگهداری یا نگهداری مواد غذایی قبل یا بعد از آماده‌سازی استفاده کرد.

 

این ابزارها را می‌توان به دسته‌های گوناگونی بخش کرد:

 

ابزار آشپزی

لوازم آشپزخانه

اثاثیه آشپزخانه

ظروف آشپزخانه

ابزار پذیرایی

منسوجات آشپزخانه

ابزار نظافت

البته این لوازم و ظروف و وسایل به دو گروه خانگی و صنعتی تقسیم می‌شوند.

 

 

تجهیزات آشپزخانه صنعتی و رستوران

وسایل آشپزخانه صنعتی به تجهیزاتی گفته می‌شود که در رستوران‌ها و آشپزخانه‌های بزرگ، ادارات و هتل هتل‌ها از آنها استفاده می‌شود و به واسطه این تجهیزات تعداد زیادی غذا برای افراد سرو می‌شود.

 

تجهیزات آشپزخانه صنعتی عمدتا از استیل 304 ضد زنگ ساخته می شوند و به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:

 

تجهیزات آماده سازی غذا

تجهیزات انبار

تجهیزات سرمایشی

تجهیزات نظافتی

تجهیزات سرو غذا

تجهیزات کافه

ماشین آلات آشپزخانه

ابزار آشپزی

ابزار آشپزی شامل گستره وسیعی از ابزاری است که برای آماده‌سازی و پخت غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد

 

آبکش

الک

پوستکن

پوشش آلومینیومی

پیمانه

تخته آشپزخانه

ترازوی آشپزخانه

تنور

توری کباب‌پزی

خامه‌پخش‌کن

خامه‌ریز

خمیرگیر

بطری‌بازکن

قوطی‌بازکن

چوب‌پنبه‌بازکن

رنده

ساطور

سبزی‌خردکن

سماور

سیخ

قالب شیرینی‌پزی

قهوه‌جوش دستی

قیف

کارد

کاغذ روغنی

گوشتکوب

ملاقه

هاون

وردنه

یخزن

کباب گیر

هسته‌گیر

لوازم آشپزخانه

لوازم آشپزخانه گروهی از لوازم خانگی ویژه آشپزخانه هستند که معمولاً با برق کار می‌کنند، این لوازم به سه گروه کلی لوازم خانگی کوچک لوازم خانگی اصلی و لوازم برقی مصرفی تقسیم می‌شوند.

 

آبمیوه‌گیری

آرام‌پز

آسیاب برقی

اجاق گاز

باربیکیو

پلوپز

توستر

زودپز

کتری برقی

کباب پز

مخلوط‌کن

چرخ گوشت

فر موج‌پز

فریزر

هود

یخچال

اثاثیه آشپزخانه

اثاثیه یا اثاث آشپزخانه به مبلمان به کار رفته در آشپزخانه گفته می‌شود. اثاثیه آشپزخانه را می‌توان به گروه‌های زیر تقسیم کرد:

 

کابینت آشپزخانه

مبلمان مانند میز و صندلی ناهارخوری، صندلی بوفه و …

چراغ

اکسسوری مانند ساعت و گلدان و …

ظرفشویی

ظروف آشپزخانه

ظروف به مجموعه بزرگی از ابزارهای حمل، نگهداری یا پخت غذا گفته می‌شود که فضایی برای ذخیره مواد غذایی جامد و مایع دارند. ظروف را می‌توان به دو گروه اصلی زیر تقسیم کرد

 

ظروف پخت و پز

ظروف حمل و نگهداری

دیگ

تابه

قابلمه

کاسه

کتری

مشک

ابزار و سرویس پذیرایی

ابزار پذیرایی یا سرو غذا به کلیه ابزاری گفته می‌شود که غذای آماده شده به کمک آن‌ها ارائه شده و خورده می‌شود. بخشی از ابزارهای پخت می‌توانند در پذیرایی هم استفاده شوند اما به‌طور کلی انواع بشقاب، قاشق و چنگال یا چاپ استیک، لیوان‌ها و جام‌ها و انواع ظروف دردار، بدون در یا دارای گرم کن برای پذیرایی استفاده می‌شوند.

 

بشقاب

کاسه

لیوان

جام

قاشق

چوب غذاخوری

چاقو

چنگال

منسوجات آشپزخانه

منسوجات آشپزخانه به مصنوعات پارچه‌ای مورد استفاده در آشپزخانه گفته می‌شود. منسوجات آشپزخانه می‌تواند شامل انواع پیش‌بند، سربند، دستمال سفره و میز، دستگیره آشپزخانه و پارچه‌های مورد استفاده در نظافت، باشد.

ابزار نظافت

ابزار نظافت شامل ابزاری است که برای شستشو و نظافت فضای کلی آشپزخانه و تمامی ابزار مورد استفاده در آن به کار می‌رود. مواد ضدعفونی کننده، ابزارهای شستشو ظرف و سطوح، تجهیزات خشک‌کننده و آب‌چکان ظروف، از این گروه وسایل هستند.

پل‌های ارتباطی